Halloween 2017

Inmiddels al voor de 5de keer, heeft buurtvereniging GMS deze bloedstollende Halloween tocht georganiseerd. Dit jaar konden wij ”BC Palemig” hier ook aan deelnemen en het activiteitenteam mocht zelfs 1 van de 12 locaties op de Brunssummerheide bemannen.

Afgelopen zaterdag, 4 november was het dan eindelijk zo ver. Na een tiental weken van voorbereiden en plannen maken, kon tot de uitvoering worden overgegaan.

Vanaf 8u ’s morgens waren er al vrijwilligers in de weer om een en ander op te bouwen en in gereedheid te brengen voor als de duisternis zou vallen. Alles werd uit de kast getrokken…. 60 pallets om een tunnel te maken, een hele operatiekamer werd zelfs ingericht, een compleet kerkhof gebouwd, enzovoort en natuurlijk een pauzeplek gefabriceerd.

’s Middags werd eenieder die dat wilde, door een professionele grimeuse geschminkt, waarna er broodjes gegeten werden…. en sommigen weer opnieuw moesten worden bijgeverfd (haha).

Tegen 18.15u werden de groepen die niet al in het bos vertoefden, per busje naar de plek des onheils gebracht, waar nog de allerlaatste voorbereidingen werden getroffen. Voor het A-team bestond dit voornamelijk uit: Nicole op haar (speciaal door Rob Delil) op maat gemaakte stelten hijsen…waardoor ze opeens een halve meter langer was.

Nu konden de deelnemers komen… 125 man sterk… in groepjes van max 8 personen. Ook zij werden per busje op de heide afgezet. Daar het A-team de eerste locatie bezette, hoorden wij het gebekvecht van wie er voorop moest lopen en het nerveuze gegiechel al bij het openen van de portierdeuren. Zelden groepjes mensen zo dicht bij elkaar zien lopen.

Het gegil was tot heinde en ver te horen evenals de oorverdovende toeter van een van de GMS-teams. De route duurde ongeveer een uur, waarna de groepjes weer per busje teruggebracht werden naar camping In den hof. Daar kon nog een heerlijke kom pompoensoep genuttigd worden.

Enkele BC Palemig-deelnemers zijn nog tot in de kleine uurtjes doorgegaan in onze oude, vertrouwde kantine.

GMS, Kiki en mede-vrijwilligers, het was een geweldige ervaring om eens te mogen griezelen op de Brunssummerheide!!! Bedankt dat we erbij mochten zijn!!

Verder… hulde aan de deelnemers… deze tocht was niet voor watjes!!

 

Jullie A-team.

 

 

Alle foto’s zijn te vinden in ons album Halloween 2017