Home

NIEUWSUPDATE 25-6-2020

Beste Palemigers,
 
De door het kabinet opgelegde verplichte sluiting van alle sportaccommodaties en sportkantines als gevolg van de uitbraak van het coronavirus wordt per 1 juli  as.opgeheven. Dat heeft premier Rutte woensdagavond aangekondigd. Ook senioren hoeven tijdens de sportactiviteiten geen afstand meer te houden.
 
Dit is natuurlijk heel goed nieuws! 
 
We hebben vandaag op verzoek van de gemeente Heerlen, doorgegeven dat wij voornemens zijn om gebruik te willen maken van de sporthal Palemig vanaf de voor ons toegestane datum( zoals we nu kunnen bepalen zou dat 2 juli zijn ). De gemeente heeft aangegeven dat wij ná 26 juni van hun een reactie hierop gaan krijgen.
 
We gaan er dan vanuit dat we de richtlijnen gaan krijgen, die we moeten volgen. Verder nemen we aan dat we dan ook een volledig overzicht krijgen van alle verdere maatregelen en eventuele restricties en/of mogelijkheden.
 
Het bestuur van BC Palemig zal direct bijeenkomen zodra we weten waar we aan moeten gaan voldoen. We hebben goede hoop dat we dus komende week weer zouden kunnen gaan badmintonnen. 
 
Neemt echter niet weg dat dit nog niet definitief is, we moeten een armslag nemen in deze.
 
Hoe het er dan komende week gaat uitzien, weten we nog niet. Houdt er rekening mee, dat er wellicht beperkingen worden opgelegd op bv het aantal aanwezige personen in de sporthal!
 
Onderstaande link laat zien dat de rijksoverheid ons sporters per 1 juli gaat scharen onder een uitzondering, dus tijdens wedstrijden geen 1,5 mtr plicht. Of onze speelavonden als wedstrijden worden gezien, is (nog) niet bekend bij ons, laten we hopen van wel!
 
 
Hier een link van het NOC/NSF, met verdere informatie over de versoepelingen per 1 juli betreffende sportaccommodaties.
 
 
Nogmaals moeten we jullie wijzen op de beslissingen die de gemeente Heerlen gaat nemen, zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het uitvoeren van de richtlijnen die de overheid vastgesteld heeft. 
 
We gaan jullie zo spoedig mogelijk verder informeren, houdt je mail in de gaten.
 
Hopelijk tot volgende week, we hebben er zin in!
 
Sportieve groet,
 
Namens bestuur BC Palemig
 
Bas van den Biggelaar